Bij een tuin denken we vaak nog niet gelijk aan duurzaamheid en het welzijn van de wereld. Maar je tuin kan veel bijdragen aan het milieu. Dat willen we inzichtelijk maken. Daarom werken we met de duurzaamheids richtlijnen van NL Tuinlabel. Vergelijkbaar met het energielabel voor je woning laat dit zien hoe duurzaam je tuin is. Het label geeft inzicht in hoe jouw tuin bijdraagt aan een betere leefomgeving voor mens en dier. Als klant krijg je op een laagdrempelige wijze inzicht in de duurzaamheid van je tuin. Er wordt integraal gekeken naar zaken als bodem, water, verhouding groen en grijs, gebruikte materialen en natuurlijk biodiversiteit. Hooft Hoveniers kan met jou een plan maken om de duurzaamheid stap voor stap te vergroten

“Met een NL Tuinlabel zie je in één overzicht hoe duurzaam je tuin is en welke bijdrage jetuin levert aan een schonere, groenere wereld.”

Lodewijk Hoekstra, tuinontwerper, tv-presentator en voorvechter van een duurzame wereld.

Wat is NL Tuinlabel

Vergelijkbaar met het energielabel voor je woning laat het NL Tuinlabel zien hoe duurzaam je tuin is. Het label geeft inzicht welke maatregelen genomen kunnen waarmee jouw tuin bijdraagt aan een betere leefomgeving voor mens en dier.


Welke voordelen heeft het?

Met een NL Tuinlabel garandeer je een bijdrage aan een betere leefomgeving. Bovendien kan het een gunstig effect hebben op de waarde van je woning en ook helpen bij het verkrijgen van een groene hypotheek. Duurzaam tuinontwerp betekent vaak ook minder geld kwijt aan onderhoud!